Ovo u neku ruku postoji s servisima kao što su avado i dappnode. Navest ću avado jer imam najviše iskustva s njima: RYO ("run your own") je cloudy layer nad docker containerima koje instaliraš upravo tako - odabirom preko njihovog UIa koji je prisutan na svakom Avado uređaju.
Tako recimo imaš Tornado Cash relayer koji ti plug and play style, u teoriji*, omogućava da vrtiš svoj relayer i eventualno uhvatiš koji relay fee ako te netko manualno ukuca kao svoj izbor. Ili imaš Mysterium node koji je distributed VPN, i bivaš kompenziran za količinu traffica koji routaš. Na to su dodali RYO ("run your own") cloudy layer u kojem se pridružiš poolu korisnika istog tog softvera i hardvera. Ryo je load balancer koji osigurava da je softver isti od svih članova i da randomly dodijeli jedan od nodeova u poolu na dani zadatak, pa tako ako odaberes Tornado Cash RYO mode vrtiš relayera kao jedan od mnogih u istom poolu, a samim time što je više stranaca u tom poolu sam tornado cash je privatniji od default verzije pa je jako privlačna opcija (moj se avado recimo isplatio time).
Još neke od opcija na popisu su full eth, kusama, bitcoin node, isto u RYO obliku ako želiš, pa time zapravo imaš public-distributed-cloud infrastrukturu na koju se ljudi mogu spojit i smanjiš ovisnost ekosustava o centraliziranim igračima poput Infure. U planu im je dodati incentive layer na RYO tih nodeova također, pa tako nuđenje full node pristupa preko RYO poola može nekome tko samo vrti full node a ne minea i ne stakea isto dati način za zaradu.
*Kažem gore "u teoriji" jer je avado team to užasno loše izveo, ima ju bus factor 1, i pate od bugova i nestabilnosti, da ni ne spominjem da im je softver closed source pa ne znaš koliko pošten je taj randomness. Dobili su grant od W3F da naprave RYO za Kusama chain, ali failali jer su se spreadali too thin, pa sam izbacio RFP za native level open source RYO tip softvera koji su preuzeli NodeFactory o čem više može reći @mpetrunic.